Behandling av aktiv acne

This post is also available in: English

BEHANDLING AV AKTIV ACNE

Vi behandlar aktiv acne med tre olika metoder – Mezotix EVRL-laser Kemisk peeling

Tonårsakne brukar vara androgenerna (hormoner) som stökar.
Vuxen acne är dock lite klurigare. Tillsammans med rätt hudvård, klinikbehandling (t ex kemisk peeling, mezotix, laser) kosthållning och tillskott, justering av vissa dagliga rutiner så kan man hitta balansen igen och få en frisk hud. Vi rekommenderar FB gruppen Acnegruppen för tips & stöd.

Mezotix är en kraftfull behandling med extremt effektiva resultat. Ingen strålning, ingen blödning, ingen risk för ögonskada, låga smärtnivåer och förkortad återhämtningstid.

EVRL-laser smärt och beröringsfri behandling med rött & violett ljus.

BioRePeel 35% lr 50% TCA är en kemisk peeling med marknadens högsta TCA koncentrat.

Behandlingen öppnar kanaler rakt igenom hudens skyddande lager och det är då lätt för huden att absorbera aktiva ämnen. Mezotix är en metod där man skapar en djup kanal utan att man får en blödning eller sår. Då Mezotix arbetar med hög värme är tippen alltid steril och det finns ingen risk att sprida orenheter mellan olika områden. Därav är behandlingen ypperligt lämplig för aktiv acne.

EFTER BEHANDLINGEN
Efter en behandling kan en rodnad uppstå och efter någon/några dagar bildas små, små skorpor. Det är viktigt att inte utsätta huden för direkt solljus veckan efter behandlingen. Vid vistelse utomhus ska kräm med hög solskyddsfaktor användas. Tveka inte att kontakta din behandlare om du har några funderingar kring eftervården.

EVRL Laser har två laserstrålar 1 röd och 1 violett stråle. Dom jobbar på olika sätt mot aknen. Den röda strålen blockerar vägen för ett enzym (cox2) som behövs för att en inflammation ska starta. Den violetta strålen absorberas av ett ämne Propion bakterien utsöndrar (Porphyrin). På så vis kan vi hämma bakteriens framfart. Den ska hålla sig inne i talgkörteln och inte ute i hela hårfollikeln där den skapar stor oreda. Lasern hjälper din kropp att läka sig själv.

Erchonias EVRL Low Level Laser har genomgått kliniska studier och har FDA-godkännande på just acne. Det är den första lasern som har en FDA på acne.

BioRePeel TCA 35%(face) TCA 50%(body). En färdigmixad TCA peeling (går att jämföra med PRX och andra TCA peelingar) med högre procent av TCA. Det är en biostimulerande peeling med följande egenskaper:
– Behandlar acne.
– Främjar cellförnyelsen genom att exfoliera hudens översta lager. 
– Eliminerar döda hudceller.
– Minskar porer.
– Rengör och syresätter huden.
– Stimulerar kollagenproduktionen.
– Återfuktar huden.

Aktiva ingredienser: – Laktobionsyra – Salicylsyra – Citronsyra – Vitamin B2 – Hydroxyproline – Arginin – Gommo-aminosmörsyra – Squalane – Isopropil Miristat 

OBS!
Du som man behöver raka skägget för att kunna utföra behandlingen över hela ansiktet.
Avlägsna all smink från ansiktet innan du kommer till din behandling. Tre dagar före själva peelingen måste du avsluta behandling av alla exfolierande produkter.

EFTER BEHANDLINGEN
Efter en peelingbehandling kan en rodnad uppstå och huden kan fjälla lätt. Det är viktigt att inte utsätta huden för direkt solljus veckan efter behandlingen. Vid vistelse utomhus ska kräm med hög solskyddsfaktor användas. Tveka inte att kontakta din behandlare om du har några funderingar kring eftervården.

Kontraindikationer:

 • Allergiker
 • Retinolprodukter
 • Gravid eller ammar
 • Akne medicin
 • Antibiotika
 • Tendens att bilda keloidärr
 • Tendens till eller pågående Herpes
 • Autoimmun sjukdom eller hepatit
 • Öppen eller skadad hud
 • Laser/Vaxning ( Senaste 2 veckorna)
 • Du ska inte göra kemisk peeling om något av ovanstående stämmer in på dig!

Behandlingsupplägg

Det går bra att både välja enbart en av de olika behandlingarna eller att kombinera dem.
EVRL-laser kan göras samtidigt som både Mezotix och BioRePeel.

Vill man enbart behandla med laser så gör man en kur på 2ggr i veckan i ca 6 veckor beroende på besvären.

Vill man göra Mezotix så rekommenderas en kur på mellan 3-6 behandlingar med ca 3 veckor emellan. Vid acnebehandling med Mezotix så ingår EVRL-laser.

Vill man göra BioRePeel så rekommenderas en kur på mellan 3-6 behandlingar med ca 7-10 dagar emellan. Vid acnebehandling med BioRePeel så ingår EVRL-laser.

VId samtliga behandlingar rengör vi huden och avslutar med anpassat serum och dag/natt kräm.

This post is also available in: English