Behandling av aktiv acne

This post is also available in: English

BEHANDLING AV AKTIV ACNE

Vi behandlar aktiv acne med tre olika metoder – Algneedling/Bio-Microneedling Mezotix EVRL-laser 

Tonårsakne brukar vara androgenerna (hormoner) som stökar.
Vuxen acne är dock lite klurigare. Tillsammans med rätt hudvård, klinikbehandling (t ex algneedling, mezotix, laser) kosthållning och tillskott, justering av vissa dagliga rutiner så kan man hitta balansen igen och få en frisk hud. Vi rekommenderar FB gruppen Acnegruppen för tips & stöd.

Algneedling/Bio-Microneedling är en mycket effektiv behandling helt utan nålar, smärta eller blod!

Mezotix är en kraftfull behandling med extremt effektiva resultat. Ingen strålning, ingen blödning, ingen risk för ögonskada, låga smärtnivåer och förkortad återhämtningstid.

EVRL-laser smärt och beröringsfri behandling med rött & violett ljus.

Algneedling/Bio-Microneedling är en mycket effektiv behandling helt utan nålar, smärta eller blod! Skapar 3 miljoner mikrokanaler jämfört med klassisk microneedling som skapar ca 1miljon mikrokanaler. Svampspiklar är en slags kiselhaltig biomikronål som utvinns ur sötvattensvampen. Det stimulerar hudens både epidermis och dermis. Det kan ses som pulver för blotta ögat och som en vass stavkristall under mikroskopet. 

EFTER BEHANDLINGEN
Efter en behandling kan en rodnad uppstå och efter någon/några dagar kan du flagna. Det är viktigt att inte utsätta huden för direkt solljus veckan efter behandlingen. Vid vistelse utomhus ska kräm med hög solskyddsfaktor användas. Tveka inte att kontakta din behandlare om du har några funderingar kring eftervården.

Behandlingen öppnar kanaler rakt igenom hudens skyddande lager och det är då lätt för huden att absorbera aktiva ämnen. Mezotix är en metod där man skapar en djup kanal utan att man får en blödning eller sår. Då Mezotix arbetar med hög värme är tippen alltid steril och det finns ingen risk att sprida orenheter mellan olika områden. Därav är behandlingen ypperligt lämplig för aktiv acne.

EFTER BEHANDLINGEN
Efter en behandling kan en rodnad uppstå och efter någon/några dagar bildas små, små skorpor. Det är viktigt att inte utsätta huden för direkt solljus veckan efter behandlingen. Vid vistelse utomhus ska kräm med hög solskyddsfaktor användas. Tveka inte att kontakta din behandlare om du har några funderingar kring eftervården.

EVRL Laser har två laserstrålar 1 röd och 1 violett stråle. Dom jobbar på olika sätt mot aknen. Den röda strålen blockerar vägen för ett enzym (cox2) som behövs för att en inflammation ska starta. Den violetta strålen absorberas av ett ämne Propion bakterien utsöndrar (Porphyrin). På så vis kan vi hämma bakteriens framfart. Den ska hålla sig inne i talgkörteln och inte ute i hela hårfollikeln där den skapar stor oreda. Lasern hjälper din kropp att läka sig själv.

Erchonias EVRL Low Level Laser har genomgått kliniska studier och har FDA-godkännande på just acne. Det är den första lasern som har en FDA på acne.

Behandlingsupplägg

Det går bra att både välja enbart en av de olika behandlingarna eller att kombinera dem.
EVRL-laser kan göras samtidigt som både Algneedling/Bio-Microneedling och Mezotix.

Vill man enbart behandla med laser så gör man en kur på 2ggr i veckan i ca 6 veckor beroende på besvären.

Vill man göra Mezotix så rekommenderas en kur på mellan 3-6 behandlingar med ca 3 veckor emellan. Vid acnebehandling med Mezotix så ingår EVRL-laser.

Vill man göra Algneedling/Bio-Microneedling så rekommenderar vi en kur om 4ggr med 2v mellanrum. Om din hud har mycket pormaskar, blackheads etc så bör du göra en klassisk ansiktsbehandling med portömning innan för bästa effekt. 

Vid samtliga behandlingar rengör vi huden och avslutar med anpassat serum och dag/natt kräm. Du bör komma osminkad till behandlingen.

This post is also available in: English