Behandling av nagelsvamp

This post is also available in: English

BEHANDLING AV NAGELSVAMP

VI behandlar nagelsvamp (ONYCHOMYCOSIS) med medicinsk laser – EVRL LLLT

En medicinsk laserbehandling mot nagelsvamp som är effektiv och smärtfri. Behandlar även skadade och psoriasis naglar. EVRL har ett ljus med både rött och blått/violett ljus 2 våglängder, 635 nm och 405 nm. Det unika med EVRL är att den inte bara behandlar nageln som tidigare laserbehandling utan även området kring och under nageln. Många upplever dessutom en förbättring i själva foten, då lasern täcker ett större område och stimulerar blodcirkulationen.

Viktigt att man inte har hud eller fotsvamp när behandlingen mot nagelsvamp börjar för bästa resultat. Är du osäker på om det är nagelsvamp du har så vänd dig till en fotvårdsterapeut.
Det är också viktigt att du sköter om dina fötter under behandlingstiden.

Hur går en behandling mot nagelsvamp till?

Behandlingen är helt beröringsfri. Laserljuset riktas mot naglarna och belyser området 12 min per fot/hand. Det gör inte ont och de flesta känner ingenting alls. Några upplever att det kan ”pirra” lite då lasern även sätter fart på blodcirkulationen. Det är en 100% säker behandling helt utan negativa biverkningar. Lasern inriktar sig på både nagelbädden och området kring och under nageln för att eliminera svamp.

Laserljuset passerar genom nageln utan att orsaka skada på den eller den omgivande huden. Lasern behandlar även infektioner i naglar samt i huden. Metoden ökar blodcirkulationen samt ger smärtlindring i artrostår, lindrar eksem samt psoriasis.

En behandlingsplan ser oftast ut enligt följande: Man startar med 1 behandling i veckan under 4 veckor, därefter en behandling varannan vecka under 8 veckor. Det vill säga totalt 8 behandlingar under en period av 12 veckor. 

För alla som har fått naglar angripna av nagelsvamp så tar det lång tid att få bukt med detta.
Man måste få död på svampen och sedan måste en ny nagelbädd få tid att växa ut och ersätta den angripna vävnaden. Laser med både rött och violett ljus är en behandling som effektivt hjälper till att förbättra dina missfärgade och svampangripna naglar. 

This post is also available in: English