Intimblekning – finns det på riktigt?

Intimblekning

Många har hört talas om det men vad innebär intimblekning egentligen och vem gör ens det?

Intimblekning kom först på modet inom porrindustrin. Då benämnde man det analblekning då det framförallt var detta område man blekte. Idag är det lika vanligt att bleka hela intimområdet, insida lår, axiller och knän.

Intimblekning är oerhört populärt ute i världen. I vissa länder uppskattar man att mellan 60-80% av den vuxna befolkningen bleker sig. I Sverige har det funnits under många år men vi är fortfarande ganska få klinker som har kunskapen och utför denna behandling. 

Många känner sig obekväma om de har mörkare pigment på vissa delar av kroppen. I vissa fall beror detta på hormoner, en graviditet, friktion eller värme men det kan också vara medfött. Man ska vara medveten om att det är naturligt och att de allra flesta är mörkare i de intima områdena. 

Fungerar det verkligen?

Det fungerar för de allra flesta men för några fungerar det inte och hos vissa får man inte riktigt de resultat man önskar även om det ger en svag effekt. Om det fungerar för just dig går inte att svara på, du måste helt enkelt testa. Genom Intimblekning kan de flesta återställa hyperpigmenterade områden till ursprungsnyansen eller åtminstone så nära som möjligt.

Vem kan göra en intimblekning?

Blekning fungerar bäst vid, och är avsett för, pigmentförändringar. De som orsakas av hormoner, friktion, värme eller vitaminbrist är oftast lämpliga att behandla. Du måste vara minst 18 år, legitimation krävs alltid oavsett ålder. Du måste vara allmänt frisk. Huden på området måste vara hel och utan irritationer. Du som har hudtyp 6, den mörkaste hudtypen, kan inte bleka dig. Det ger ingen effekt. Du som har medfödda väldigt mörka pigment har också svårt att få effekt av en blekning. Du får absolut inte vara gravid, amma eller planera att bli gravid inom kort. Män får inte heller planera att bli förälder under behandlingsperioden och 3 månader därefter.

Lämna ett svar