Laser hårborttagning stockholm

This post is also available in: English

LASER HÅRBORTTAGNING STOCKHOLM

Laser hårborttagning - Allt du vill veta

Det finns många frågor om hårborttagning med laser och här försöker vi att besvara dem alla! Hittar du inte det du söker? Kontakta oss gärna för ytterligare frågor!

Vi på A Beauty Light arbetar med ÄKTA laser för hårborttagning och är belägna i Stockholm, Södermalm. Vi har både en kristallbaserad Alexandritelaser, DEKA Motus AX med Moveoteknik, samt en Trippel Diodlaser utrustad med samtliga tre våglängder Alexandrit 755nm Diod 808 nm samt Yag 1064 nm i samma handenhet. De ger dig det bästa resultatet och är dessutom försedda med superkylning för en i princip smärtfri behandlingVi har mycket förmånliga priser, jämför gärna!

-Har du testat laser tidigare och inte blivit nöjd? Då har du kanske provat IPL och inte ÄKTA LASER! För vissa så räcker inte heller en Diodlaser för att bli av med håren. Har du envis hårväxt eller hormoniella problem så välj Alexandritelaser. Om du har gjort många behandlingar och inte fått ett bra resultat så bör du byta lasertyp eller välja en ny behandlare. Antingen så har kliniken inte en bra laser eller så har de inte en lasertyp som passar dig eller så vet dom inte hur de ska använda sina maskiner alternativt så är de inte noggranna och lägger inte den tid som behövs för att få ett bra resultat. BYT KLINIK!

IPL är en ljusbehandling med diffust ljus som skickas mot huden via en lampa försedd med filter. Det är en gammalmodig behandling som mest kan liknas med en vaxning som ger en längre effekt. IPL ger mycket sällan ett permanent resultat. Det är också hög risk för brännskador och det gör ont att bli behandlad. Ofta lockas det med bedövningssalvor vilket bara ökar risken för skador. ”IPL laser” existerar inte, IPL är en lampa och inte en laser.

Skillnaden mellan laser och IPL

LASRAR finns i flera utföranden. För hårborttagning arbetar man med röd laser. Alexandritelaser, Diodlaser och Yaglaser. En Alexandritelaser är både starkare och mer effektiv per session än övriga lasrar. En Alexandritelaser är kristallbaserad och kan aldrig tappa i styrka med åren. Diodlasrar är elektronikbaserade och behöver byta ut laserenheten med jämna mellanrum. De allra senaste Diodlasrarna är försedda med samtliga 3 våglängder 755, 808 samt 1064nm i en och samma handenhet vilket ger ypperligt bra förutsättning för samtliga hudtyper och hårväxter. 

En laser har ett koncentrerat ljus som tränger ned i huden med precision och effektivt dödar hårsäcken med minimal risk för skador. Inbyggda kylsystem skyddar huden och reducerar obehaget. En laserbehandling kan kännas men ska inte göra ont. Boka en gratis konsultation så berättar vi hur vi kan hjälpa just dig och du får även göra en testbehandling så att du vet både hur laser fungerar och hur det känns.

TVÅ OLIKA TYPER AV ALEXANDRITELASER
En vanlig Alexandritelaser blåser kall luft mot huden för kylning och skjuter skott för skott från distans och man försöker undvika att överlappa. De flesta skjuter runda skott (det finns ett fåtal som skjuter fyrkanter) och då missar man lite av det område man behandlar. När man använder luftkylning så brukar det kännas ganska rejält att behandla intimt.
En vanlig Alexandrite lämpar sig för hudtyp 1-3. En Alexandrite med extra Yag lämpar sig för hudtyp 1-6.

En Alexandritelaser med Moveoteknik arbetar direkt mot huden och man tappar på så sätt inget av laserljuset när man arbetar. Med Moveo så lägger man serum eller gelé på området och arbetar sedan fram och tillbaka över området en stund. Kylningen är mycket stark och behandlingen gör inte alls ont. Oftast anses denna typ av laser vara den allra mest effektiva lasertekniken för hårborttagning. En Alexandritelaser med Moveoteknik lämpar sig för alla hudtyper 1-6

FLERA OLIKA TYPER AV DIODLASER
Alla diodlasrar skjuter nanometer 808. Sedan finns det diodlasrar som även skjuter nanometer 755 & 1064 så kallade dubbellasrar eller trippellasrar. Vissa äldre diodlasrar skjuter enbart skott för skott men de nya modernare diodlasrarna har även en svepande teknik. Diodlasrar skiljer ofta både i styrka och kyleffekt. En diodlaser tappar i styrka i takt med användning så det är viktigt att kliniken byter ut sin laserenhet i tid.
Med en diodlaser så lägger man gelé på området man ska behandla.
Många kliniker gör reklam för att de har ”den största prisman” och det kan vara bra när man tex behandlar en rygg för då går det mycket snabbt men när man vill behandla lite trixigare områden såsom tex ansikte, armbågar, knän, fingrar, tår och intimt brasilianskt/hollywood så är en stor prisma direkt olämplig och helt omöjlig att komma åt med. De allra flesta moderna Diodlasrarna lämpar sig för alla hudtyper 1-6.

Nej, inte hos oss. Våra behandlingar görs med lasrar med superkylning och är i princip helt smärtfria! 

Det finns andra äkta lasrar på marknaden som tyvärr fortfarande kan göra ganska ont. Be om att få känna hur det känns innan du bokar in en behandling hos någon annan. Alla seriösa kliniker erbjuder dig en gratis konsultation.

-Har du testat laser tidigare och det har gjort riktigt ONT? Då har du till 99% provat IPL och inte ÄKTA LASER!

 • Avstå från att sola
  -Du bör avstå från att sola:
  Med Diodlaser 1 vecka före samt efter behandling.
  Med Alexandritelaser 3-4 veckor före samt efter behandling.
  Solbränd hud reducerar effekten av behandlingen och ökar risken för pigmentförändringar (pigmentförändringar efter behandling är dock mycket ovanligt och ses bara hos mindre än 1 % av patienterna). Använd heller inga brun utan sol produkter.
 • Raka dig innan besöket
  -Avstå gärna rakning någon vecka inför besöket och låt området vila för att undvika irriterad hud. Håret ska sedan rakas 24-48h före behandlingen. Nyrakat går bra men en mycket kort utväxt på ca 1mm är det ultimata, det får dock inte vara längre än 2mm.
 • Vaxa, plocka eller blek inte håren
  -Vaxa, plocka eller blek ej håren minst fyra veckor före din behandling. Lasern verkar nämligen endast på hårsäckar som innehåller hår. Det hjälper inte att färga håren för att få ett bättre resultat, det är färgen in mot och vid hårroten som påverkar resultatet.
 • Kom nyduschad & utan krämer
  -Kom nyduschad och använd INGA krämer, deo etc på kroppen.

Det krävs att hårroten värms upp till 72 grader för att den ska dö och då inte kunna låta ett nytt hårstrå växa upp. Man brukar räkna med 6-12 behandlingar för att uppnå optimal effekt. Anledningen till detta är att lasern bara kommer åt de aktiva hårsäckarna som är i växtfas. Vilande hårsäckar saknar hårstrån med pigment och upphettas därför inte av laserpulserna. Hårborttagningen kan ta allt mellan några minuter till några timmar beroende på vilka kroppsområden som behandlas. 

Det bör passera 4-12 veckor mellan behandlingarna eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen, det skiljer beroende på vart på kroppen håren tas bort. En del patienter kan uppleva att det efter några behandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att de kvarvarande vilande hårsäckarna “aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta är enbart positivt – då får vi enklare bort dessa “nyaktiverade” hårsäckar vid nästa behandling! Hudpartier utan hår eller med bara ”fjun” bör inte behandlas då man istället kan trigga igång hårväxt.

Efter ett besök med Diodlaser kommer du knappt märka av att du har varit på en laserbehandling. Du kan möjligtvis få en viss hudrodnad. Efter Alexandrite kan vissa bli lite röda och lite svullna. En svalkande Aloe Vera kräm kan då kännas skön. Undvik att klia/riva på huden om den är irriterad. Undvik värme såsom heta duschar, bastu eller hård träning om du upplever att huden är lite irriterad.

För att minimera risken för pigmentförändringar på huden efter laserbehandling är det viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solen. Detta gäller framför allt de första veckorna efter behandling. Direkt efter en behandling kan du i övrigt leva som vanligt. 

I vissa undantagsfall ses enstaka vattenblåsor som försvinner spontant inom 48 timmar. För mer information om eventuella biverkningar läs avsnittet om risker längre ner på sidan.

Det är uttryck för hur mycket hår som man väljer att ta bort intimt.

Bikini är när man tar bort längs bikinilinjen så att inget hår syns när man använder en trosa utan string.

Brasilianskt är när man tar bort nästintill allt både på framsida och mellan skinkor.

Hollywood kallas det när man tar bort precis allt hår intimt.

Manzillian är ett uttryck för brasilianskt för män.

Vi tar bort hår brasilianskt/hollywood på både kvinnor och män. Det kan vara svårt att hitta kliniker som utför laser intimt på män. Hos oss är dock alla välkomna!

Short, medium and long boxerManzillian = intimt fram där du väljer om du vill spara en liten del samt mellan skinkor.
Hollywood = då tar man bort allt intimt fram samt mellan skinkor.
Kort/Medium/Lång boxer = vi tar bort allt du vill på detta område.

Lasern reducerar hårväxten rejält men du blir inte 100% hårfri. De allra flesta upplever att håret försvinner och att bara mjuka fjun och ev enstaka hår blir kvar. Det skiljer från person till person.

Förutsättningarna är olika. Ljus hy, mörka strån är det på pappret optimala men det finns fler faktorer som påverkar. Hormoner kan väcka slumrande hårsäckar till liv. Vissa kan behöva ”underhålla” med behandlingar genom åren för att ”ta död” på nyväckta hårsäckar. En död hårsäck är och förblir död. Däremot kan slumrande hårsäckar vakna till liv.

Växtfaser 

Hårborttagning måste få ta lite tid. Då vi inte kan skynda på de olika växtfaserna måste vi anpassa oss till hårstrånas vilotid (Katagen). Det är bara hår i den aktiva växtfasen (Anagen) som vi kan ta bort. Hårborttagning kan ta allt mellan 5-18 månader beroende på vilket område som behandlas. Armhålor och bikini/intimt är oftast enklast och snabbast. Ansiktet kräver oftast fler behandlingar då hårstråna är lite tunnare. Det är också vanligt att just ansiktet kräver underhållsbehandlingar då vi har väldigt många hårsäckar där som kan vakna till liv. Ben och rygg tar oftast längst tid då viloperioden är mycket lång på dessa områden.

Att lasra bort hår är ingen qvick-fix för att få fina ben till våren. Det krävs lite planering men det tycker många med mig att det är värt, men jag vill understryka att resultaten kan variera från person till person. Mest handlar det då om hur många behandlingar man behöver för att bli nöjd. Vissa behöver bara 2-4 behandlingar medan andra kan behöva 10-12 behandlingar. De allra flesta är dock mycket nöjda och känslan är oftast; -Varför har jag inte gjort det här för länge sen? 

Givetvis! Det går att boka en GRATIS konsultation. Du får göra en provbehandling så att du vet både hur laser fungerar och hur det känns. Ring eller smsa gärna så får du svar på dina frågor och får veta just dina förutsättningar. Alla seriösa kliniker erbjuder gratis konsultation.

Välkommen att boka en gratis konsultation hos oss på A Beauty Light för laser hårborttagning i Stockholm.

Nej. Det finns flera anledningar till att vissa inte bör behandlas med laser.

Vita strån försvinner inte med laser. Även grått och rödblont hår fungerar inte med laser. Väldigt tunna, fina strån kan också vara svåra att ta bort men Alexandrite fungerar oftast bra även här. Hårstrået måste innehålla mer pigment än din hud för att kunna tas bort. För att ta bort strån utan pigment (vita/ljusgrå/rödblonda) krävs diametri, dvs man använder en nål som bränner varje enskild hårsäck var för sig. Däremot så kan man oftast hålla tillbaka hårväxten genom lasring men det kräver då att man kontinuerligt går på behandlingar.

Om man har mycket mörk hud eller är väldigt solbränd är laser inte optimalt även om det går. En tumregel är att det ska vara en tydlig färgskillnad mellan hårstråna som man vill ta bort och den omgivande huden. Med de nya moderna lasrarna såsom våra lasrar får man dock oftast ett bra resultat även på mörk hy.

Även vid viss medicinering som tex gör dig ljuskänslig och vid vissa sjukdomar skall inte behandling genomföras. Tertracyklin, annan antibiotika, kortison och Roaccutan, är några exempel. Detta går vi igenom i en hälsodeklaration före din behandling.

Nej. Det går inte att ta bort hår på platser där du har en tatuering då  lasern jobbar mot färg och därmed kommer att skada både huden och tatueringen. 

Nej. Gravida måste vänta tills efter graviditet.

Vi tillämpar en åldersgräns på 18-år. Med målsmans godkännande kan dock behandling göras även på omyndiga.

Nej. Vi lasrar inte på:

– Slemhinnor ex. inne i näsan
– På huvudet (nacke och ansikte går bra)
– 2cm från ögonen (mellan och över bryn går bra)

Ja, det går bra om du använder tampong eller menskopp!

Nej, denna typ av laser är inte farlig för de intima delarna och påverkar inte testiklarnas funktion.

Om du besöker en seriös klinik med utbildning och kunskap är riskerna med laser hårborttagning minimala. Du bör ändock vara medveten om att strålning från laser kan orsaka skador och komplikationer vid felaktigt utförande.

 • Ögonskador
  Vid behandling måste både patienten och behandlaren använda skyddsglasögon anpassade för ändamålet. Behandling närmre än 2 cm från ögonen får endast utföras under ansvar av legitimerad läkare.
 • Brännskador
  Använd ALDRIG bedövningssalva eller liknande. Du måste kunna känna om behandlaren använder för hög styrka.
  Brännskador kan ge upphov till både infektioner och ärrbildning. Ju mörkare din hud är, desto större risk för brännskador. Risken för skador kan också öka om du samtidigt använder vissa läkemedel eller brun-utan-sol-produkter.
 • Hyper- och hypnopigmentering
  Laser kan orsaka störningar i pigmenteringen vilket innebär att den behandlade huden blir mörkare eller ljusare än kringliggande hud. Detta undviks mestadels genom att följa rekommendationerna att inte utsätta huden för sol  både före och efter laserbehandling. Viktigt också att inte lasra om du äter mediciner som gör dig ljuskänslig. Samt givetvis att utövaren inte bränner dig under behandlingen.

  Strålskyddsmyndigheten

Det finns idag väldigt få krav och regler för kosmetiska laserbehandlingar. Marknaden är inte reglerad och inga tillstånd krävs. Därav är det extra viktigt att du som kund är noggrann och kontrollerar att behandlaren har de kunskaper som krävs. Alla seriösa kliniker erbjuder en gratis konsultation. Då får du möjlighet att både ställa frågor, testa hur laser känns och samtidigt få en uppfattning om du känner dig trygg med kliniken och behandlaren. 

Välkommen att boka en gratis konsultation hos oss på A Beauty Light för laser hårborttaning i Stockholm.

Så här lyder några av de krav och regler som finns idag:

-Utövaren måste följa strålskyddslagen.

Det betyder bland annat att man ska vidta de åtgärder och iaktta de försiktighetsmått som behövs för att hindra eller motverka skada.

-Behandling närmre än 2 cm från ögonen får endast utföras under ansvar av legitimerad läkare.

-Den som bedriver verksamhet med laser ska vara väl förtrogen med hur utrustningen används och känna till de risker som verksamheten kan innebära.

-När människor bestrålas med laser i samband med behandling i kosmetisk verksamhet får MTE överskridas för den som behandlas.

-Lasern måste vara godkänd och märkt efter svensk standard SS-EN 60825-1 eller likvärdig säkerhet.

Permanent hårborttagning

This post is also available in: English