Intimblekning

This post is also available in: English

Många känner sig obekväma om de har mörkare pigment på vissa delar av kroppen. I vissa fall beror detta på hormoner, en graviditet, friktion eller värme men det kan också vara medfött. Man ska vara medveten om att det är naturligt och att de allra flesta är mörkare i de intima områdena. Om man nu trots allt vill försöka ljusa upp vissa områden så finns det lite att tänka på.

Vi arbetar med två olika alternativ – blekning eller kemisk peeling. Båda dessa minskar pigmenteringar och har oftast mycket god effekt. 

Kemisk peeling är snällare och passar de allra flesta. Detta är en TCA-peel 35 & 50%. 

Kemisk blekning är starkare och det som man i egentlig mening talar om när man säger intimblekning och du måste göra ett stresstest innan du får gå vidare med denna behandling.

Till att börja med, blekning är inte nyttigt för huden och rekommenderas inte av hudspecialister.
Det är också förenat med vissa risker. Man kan få tex irriterad hud eller en allergisk reaktion. Hudblekning fungerar genom att minska närvaron av melanin i huden. Du är själv ensam ansvarig för blekningens eventuella följder, både positiva och negativa.

Med det sagt så är intimblekning oerhört populärt ute i världen. I vissa länder uppskattar man att mellan 60-80% av den vuxna befolkningen bleker sig. I Sverige har det funnits under många år men vi är fortfarande ganska få klinker som har kunskapen och utför denna behandling. 

Vilka områden kan man prova att bleka?
Insidan av lår, hela intimområdet både framtill samt kring anus, under armarna, bröstvårtorna och knän är vanliga områden.

Fungerar det verkligen?
Det fungerar för de allra flesta men för några fungerar det inte och hos vissa får man inte riktigt de resultat man önskar även om det ger en svag effekt. Om det fungerar för just dig går inte att svara på, du måste helt enkelt testa. Genom Intimblekning kan de flesta återställa hyperpigmenterade områden till ursprungsnyansen eller åtminstone så nära som möjligt.

Måste man betala om det inte fungerar?
Ja tyvärr, vi står fortfarande med omkostnader för både produkter och personal.

Hur många behandlingar behöver man?
Vi rekommenderar minst 3 behandlingar på salongen med ett intervall på 3-10 dagar. Om önskat resultat inte har uppnåtts så kan man göra upp till max 10 behandlingar inom en kur. Det dröjer några veckor innan resultatet syns, men när det väl gör det, går det sedan fort. De flesta uppnår slutresultatet inom 4-6 veckor.

Vem kan göra en intimblekning?
Blekning fungerar bäst vid, och är avsett för, pigmentförändringar. De som orsakas av hormoner, friktion, värme eller vitaminbrist är oftast lämpliga att behandla. Du måste vara minst 18 år, legitimation krävs alltid oavsett ålder. Du måste vara allmänt frisk. Huden på området måste vara hel och utan irritationer. Du som har hudtyp 6, den mörkaste hudtypen, kan inte bleka dig. Det ger ingen effekt. Du som har medfödda väldigt mörka pigment har också svårt att få effekt av en blekning. För dig som väljer blekning istället för kemisk peeling så gäller också följande: Du får absolut inte vara gravid, amma eller planera att bli gravid inom kort. Män får inte heller planera att bli förälder under behandlingsperioden och 3 månader därefter.

Hur fungerar det?
Huden behandlas med en kemisk peeling eller en kemisk lösning för blekning som får verka en stund på området. Produkten torkas sedan av och området smörjs med en eftervårdskräm för fortsatt effekt av blekningen. Därefter bör du dagligen under behandlingskuren använda vår exfolierande intimtvätt samt Bright Maintainer 3%.

Gör det ont?
Nej, det gör inte ont. Det kan pirra och kännas lite varmt. Om det skulle börja svida, hetta rejält eller om du tycks få en reaktion så avbryter vi behandlingen omedelbart och neutraliserar huden.

Är det inte pinsamt att ligga där?
Vi är sedan långt tillbaka specialister på intimbehandlingar på både kvinnor och män. Det här är något vi arbetar med dagligen. Hos oss kan du känna dig trygg och lugn även i denna situation.

Inför din behandling.
Vid ditt första besök gör vi en konsultation där vi går igenom vad intimblekning innebär samt att du får fylla i en hälsodeklaration. Därefter gör vi ett stresstest för att se om du är lämplig för vidare behandling. Vi utför alltså en första blekning av området vid detta besök. Kom nyduschad och använd inga krämer etc på området. Du ska vara vaxad eller rakad på hela området senast dagen innan behandlingen. Vid blekning (gäller ej kemisk peeling) bör du överhuvudtaget inte sola under behandlingsperioden. Du bör också undvika alkohol.

Vi är utbildade och certifierade hos By Mika Academy.
Vi tillhandahåller även produkterna i Intimate By Mikas serie för intimvård.

Kemisk peeling TCA 35 & 50 %. De verksamma substanserna är : Laktobionsyra, Salicylsyra, Citronsyra, Vitamin B2, Hydroxyproline, Arginin, Gommo-aminosmörsyra, Squalane, Isopropil Miristat. 

Kemisk blekning. Här är det Kojinsyra som är basen. För fortsatt behandling hemma är substanserna: Vatten , niacin, propylenglykol, glycerylstearat, stearinsyra, koijinsyra, etylhexylpalmitat, cetylalkohol, palmitinsyra, natriumcetearylsulfat, tokoferol, trietanolamin, natriummetabisulfat, metylparaben, propylparaben, citral, kumarin, linalool, papaya, morus alba, lakritsrot, gurkumin, parfym.

This post is also available in: English