KALL GRÖN LASER FÖR FETTREDUCERING

This post is also available in: English

UNIK BEHANDLING FÖR DIG SOM VILL MINSKA I OMFÅNG, MINSKA CELLULITER ELLER LIDER AV LIPÖDEM

KALL ICKE INVASIV GRÖN LASER

*INGEN Kirurgi
*INGEN Smärta

*INGEN Återhämtningstid
*INGA Negativa sidoeffekter

Denna kall-laser reducerar fett och celluliter samt ökar collagenet i huden, skapar ATP (energi) i mitokondrien i cellen, och dämpar inflammationer. Med andra ord så får du slätare hud, ett mindre omfång och ökad energi som bieffekt. Det finns absolut inga som helst risker med denna behandling!
Denna laser har använts i studier sedan 2012 och har använts av praktiserande läkare sedan 2014 och nya Emerald är den enda icke invasiva behandlingen som är medicinskt FDA godkänd även för fetma/obesitas.

Hur går en behandling till?

Vid ditt första besök får du börja med att fylla i en hälsodeklaration.

Därefter gör vi en kroppsanalys med InBody 970. Då ser vi hur din kropp är uppbyggd och du får en bild av hur din kropp mår. Analysen visar hur mycket muskler, skelett, vatten och fett du består av. Den mäter även din cellhälsa. Du får också möjlighet att ta ett blodtryck samt kontrollera ditt blods syresättning. 

Vi kommer därefter att med måttband mäta några startpunkter såsom tex överarm, mage, lår etc. Vi kommer också att ta bilder.

Sedan startar vi Emeraldbehandlingen. Du ligger på en brits och det gröna ljuset kommer att lysa och rotera på dig. Det känns inte alls, några tycker att de kan förnimma något men det känns varken varmt eller kallt och gör inte ont. Du får välja 3 områden som vi behandlar med 15min vardera. Vi kommer även att behandla dig med vår EVRL-laser med rött och lila ljus. Med den aktiverar vi vagusnerven, fyller på energi till hjärnan samt stimulerar lymfsystemet.

Vi avslutar behandlingen med Andullation alternativt om du vill prova vår vibrationsplatta.

Vill du fortsätta och boka in en kur så görs dom om minst 6 gånger. Tillverkaren Erchonia rekommenderar behandling 2ggr/veckan men många väljer att gå 1ggr/veckan. 

Vid köp av en kur så får du även ett häfte med ett kostprogram vilket vi rekommenderar att du följer. Det är viktigt att du dricker rikligt med vatten och hjälper ditt lymfsystem. Du får också hemgångsråd med vad du bör tänka på. Efter avslutad kur så har du möjlighet att inom 1-2 veckor boka in ett uppföljande besök där vi återigen mäter med måttband på samma mätpunkter och tar nya bilder. Många märker av minskning av celluliter och att huden känns mjukare och spänstigare. Slutresultet kommer dock efter ca 2 månader.

Hur många gånger man behöver är individuellt då alla har olika förutsättningar och olika mål.

Vilka resultat man får är givetvis också individuellt. Lasern kommer att frigöra fett men det handlar även om hur bra ditt lymfsystem arbetar och hur dedikerad du är i övrigt att leva hälsosamt. Det finns inga mirakelbehandlingar för fettborttagning förutom kirurgi. Detta är fettreducering helt utan kirurgi, smärta eller negativa biverkningar. Vi kan inte utlova resultatet. Det vi kan luta oss mot är de hela 3st FDA-godkännanden och alla kliniska studier som finns samt givetvis de många goda resultaten. Vi vet på samma grunder att lasern utöver att den öppnar fettcellerna och får dom att läcka ut fettlipider ger många andra goda hälsoeffekter. Emerald grön laser är en hälsoboost då den fyller på energi i mitokondrien, verkar antiinflammatoriskt, främjar immunförsvaret, främjar återhämting/rehabilitering, sänker stressnivåer, gynnar kollagenbildning m.m. Upplevs av många att den minskar hjärndimma, migrän och ger bättre sömn.

Varför välja laser till fettreducering

ENVISA FETTCELLER, ÖVERVIKT & METABOLT SYNDROM 

Många människor får kämpa för att gå ner i vikt. De gör allt rätt vad det gäller motion och kost, men pga av olika obalanser, envisa fettceller eller sjukdom når de inte några önskade resultat. Av de behandlingar som finns idag så är kall grön laser den enda behandlingen som är helt utan kirurgi, smärta eller negativa sidoeffekter. Den har heller ingen återhämtningstid och har bevisad medicinsk effekt. 

VERJU/EMERALD används av stora fetma-kliniker runt om i världen och ersätter i vissa fall Gastric Bypass operationer & fettsugning

EMERALD VID LIPÖDEM

Det finns ett antal olika behandlingar för att förbättra sjukdomen men många tex. fettsugning förorsakar både smärta och ärrbildningar. För den som lider av Lipödem så är det inte lika lätt att minska i omfång med hjälp av Emerald såsom det är för någon som lider av obesitas. Det beror på att vid Lipödem så har man en kronisk störning i fettcellen. MEN Emerald fungerar även vid Lipödem, det krävs dock fler behandlingar. Framförallt så minskar Emerald den ständiga smärtan, ofta märker du skillnad redan efter första behandlingen. Vid Lipödem så är det troliga att du behöver behandling under mycket lång tid, kanske livet ut. Har du diagnostiserats med Lipödem så har vi ett specialavtal framtaget just för dig (skriv till emerald@abeautylight.se). 
Med Emerald så behandlas du helt utan kirurgi, smärta eller negativa biverkningar. Ofta så vill många nedvärdera nya metoder och man stannar i gamla omoderna behandlingar. Man tror inte på ny teknik. Vi har full förståelse för det men lider du av Lipödem så vill vi verkligen rekommendera dig att pröva kall grön laser Verju eller Emerald. Lipödem är en livslång sjukdom och ofta mycket besvärlig att leva med. Vi hoppas därav att fler vågar prova denna behandling. Vi är övertygade om att vi kan underlätta livet för de allra flesta som lider av Lipödem. Skriv gärna till oss på emerald@abeautylight.se.

Läs mer om Lipödem och vår behandling här.

EMERALD FÖR DEFFNING ELLER SOM HÄLSOKUR

Emerald är perfekt för dig som vill deffa. Emerald tömmer dina fettceller utan att påverka muskelmassan. Enkelt, smärtfritt och ger samtidigt din hälsa en energiboost! 

Emerald bidrar inte enbart med att minska ditt omfång. Behandlingar med grön laser förbättrar även ditt immunförsvar, många känner att de får ökad energi och helt enkelt mår bättre. Emerald normaliserar dina fettceller och gör dem hälsosamma igen. En frisk fettcell producerar nödvändiga ämnen för din kropp, exempelvis det som hanterar ditt åldrande. En abnorm fettcell tappar denna förmåga och vi åldras snabbare. Emerald kan även hjälpa dig som lider av diabetes och dig som lider av inflammation i tarmsystemet tex vid IBS-mage.

EMERALD

Företaget Erchonia är världsledande på marknaden inom låg-energi laser. Deras laser teknologi innehar flest FDA godkännande i världen (14 av 16 totalt).
I dag pågår forskning inom Alzheimer och Parkinsons m.fl neurologiska sjukdomar med mycket positivt och lovande resultat.

Erchonia har även tagit fram en medicinsk laser som hjälper fettceller att släppa sitt innehåll, triglycerinet. VERJU/Emerald – Den är smärtfri, utan biverkningar och gör sitt jobb. Centimeter för centimeter försvinner från fettdepåerna, helt utan att skada varken fettcell eller något annat i kroppen.

Studierna visar att höga blodfetter sänks, inflammationer reduceras och kroppens egen läkning & återhämtning boostas, tack vare ökad energiproduktion i mitokondrien.

 • Det är den enda FDA (510K) godkända medicinska kall-lasern för fettreducering även för fetma/obesitas.
 • Det är en smärtfri icke kirurgisk behandling med kall-laser som inte har några bieffekter
 • Den bevarar biologiska funktioner genom att inte förstöra fettcellen 
 • 360 graders täckning av kroppen.
 • Ett genomsnittligt resultat på 15-centimeters minskning på 6 behandlingar utan livsstilsförändringar (6st mätpunkter) och stor förbättring i utseende av celluliter (FDA 510k).
 • Snabba behandlingstider 
 • Godkänd för behandling av överviktiga och patienter med fetma/obesitas
 • Resultat klassas som ’icke-tillfälligt’ av FDA

VERJU/EMERALD används av stora fetma-kliniker runt om i världen

Verjú är ett lasersystem som består av 6 st låg-energi laserstrålar som ”reducerar fett, celluliter och definierar kroppen utan ett kirurgiskt ingrepp”. Den senaste versionen heter Emerald och har hela 10 laserstrålar, nästan dubbelt så många som Verjú.

Den reducerar fett från:

– Mage                    – Rumpa                   – Höft                       – ”Love Handles”  
– Rygg                     – Lår                          – Armar                    – Celluliter

Info, studier, FDA 

Hur Verjú’n & Emerald fungerar

 • Verju/Emerald (532nm) använder ljusenergi som identifierar och stimulerar
  en photoreceptor (en fettcell som absorberar ljus)
 • Den aktiverar en sekundär kaskad, vilket ger en större behandlingsyta
 • Photoreceptorn i fettcellen konverterar ljus till signaler som kan stimulera en biologisk process, i det här fallet påverkar den fettcellens beteende och funktion
 • Den skapar en temporär por i fettcellen för att bryta ner och släppa ut intracellulära vätskor, triglycerin.
 • Dessa ’fria fettsyror’ transporteras sedan från kroppen via det lymfatiska och cirkulatoriska systemet
 • Läs mer på: emeraldlaser.com

Resultatet av den temporära poren i fettcellen

Den tillfälliga poren observerades efter 6 minuter av behandling med 532 nm (grön laser)
–  Triglycerinet dras ut ur fettcellen
–  Omfångsrika fettceller dräneras och kollapsar

Vad händer då med fettcellen – dör den?
NEJ – Fettcellen bevaras helt intakt!

Vilket är väldigt viktigt eftersom fettceller är ett endokrint organ som reglerar metabolismen. Om de tas bort, exempelvis genom fettsugning, orsakas en rubbning i kroppens system. Många upplever då ökad hunger.

Viktiga biologiska funktioner som regleras av fettcellerna:
– Energy balance
– Insulin sensitivity
– Blood coagulation
– Glucose metabolism
– Feeding behavior
– Immunity
– Lipid metabolism
– Blood pressure control
– Angiogenesis

Den temporära poren är öppen mellan 30-72 timmar, sen stängs den. Och cellen är tömd men intakt, som ett russin. 

Vart tar fettet vägen?

Fett lämnar cellen och in i det extracellulära utrymmet. Vilket betyder att fettet ”svävar fritt”.

Vad händer med fettet – Triglycerider?
     • Det absorberas av lymfsystemet
     • Det transporteras via afferenta (aktiv) lymfkärl till lymfkörtlarna
     • Det bryts ner av makrofager (stora vita blodkroppar)
     • Det transporteras till cirkulationssystemet och används som bränsle/energi

Liknande den process för naturlig användning av fett som bränsle – Fettförbränning.

 • Hur vet vi att de frisläppta fettsyrorna inte går in i blodomloppet?
 • Hur vet vi att fettet inte skickas till andra delar av kroppen?

 – Studier visar det

Hur mycket fett dras ut från fettcellerna?

 • För varje 9 cm i omfång (på 6 mätpunkter) släpps ungefär 1,8 liter fett ut och metaboliseras på ett säkert sätt
 • Eftersom fett har en lättare densitet än vatten innebär detta inte så mycket viktminskning till en start, däremot volymförlust!

Hur mycket fett är det?
För att ta några exempel:
– 74 förpackningar glass
– 42 cheesburgare
– 21 flaskor vin
– 84 flaskor öl

 2 liter fett är ca 12 600 kalorier och för att bränna så mycket måste du:
– Simma 40 timmar i ett sträck
– Spela tennis i 21 timmar i ett sträck
– Springa i 17 timmar i ett sträck 

Hur går en behandling till och hur lång tid tar den?

Behandlingen är helt smärtfri och du känner ingenting. Eftersom det är en kall-laser så känner du inte ens ljuset från lasern. Du ligger ner på en behandlingsbänk, först på rygg och sen på mage. Behandlingstiden med lasern är 30 min.

Hur många behandlingar behöver jag?

Exakta svaret på det är förstås svårt att ge, därför tar vi alltid en första konsultation tillsammans. Där vi får kunskap om din problematik och vad du vill uppnå. 
En rekommendation är att börja med 6-12 behandlingar och utifrån resultat sen gå vidare.
Under ditt första besök kommer vi även att titta på vad vi tillsammans och du som kund kan göra för att få bättre resultat av behandlingarna.

Vilka resultat kan jag vänta mig?

Studierna visar att efter 1 behandling 1 gång per vecka i 6 veckor har testpersonerna på 5 mätpunkter, minskat med drygt 15 cm (15.78). Och en reducering av 1 grad på Nurnberger-Muller Cellulite Scale (25% reduktion).

Det vi vill påpeka är att resultatet också är beroende på hur bra lymfsystem du har. Ju bättre, desto bättre resultat!

Hur lång tid tar det innan man börjar se resultat

På mätningen före och efter en behandling ser man resultat direkt i centimeter på måttbandet.
Några ser och känner även resultat på sin kropp redan efter första behandlingen, men det är väldigt individuellt. Det bästa måttet brukar vara hur kläderna sitter och de flesta känner att de sitter lösare efter ett par-4 behandlingar. De flesta ser resultat efter 4-6 behandlingar och vänner och familj ser det också.

Hur länge håller resultatet?

Behandlingen klassas som ”icke temporär”. Vilket innebär att om du behåller en hälsosam kost och det tillsammans med träning så kan du förvänta dig ett hållbart resultat.

 

Finns det några kontraindikationer

Nej!
Det finns inga som helst risker med denna behandling! Inga negativa sidoeffekter!
Ingen smärta, ingen uppvärmning av vävnad, inga kirurgiska ingrepp så du kan fortsätta dina dagliga aktiviteter precis som vanligt direkt efter behandlingen.

Däremot, medans lasern reducerar fett och uppkomst av celluliter, ökar den collagenet i huden, skapar ATP (energi) i mitokondrien i cellen, och dämpar inflammationer. Med andra ord får du slätare hud och ökad energi som bieffekt.

 

Vad krävs av mig?

Ingenting!
Men om du vill ha bättre resultat bör du optimera ditt lyfmsystem med att dricka mycket vatten.

 • Vid varje session får du lymfmassage som håller systemet igång.
 • Lymfmassage är också något man kan göra på sig själv och du får information om hur.
 • Att bära kompressionskläder efter behandling är också bra.
 • Att se över Kost & Träning för bättre resultat är att rekommendera.

Kan jag göra en behandlingsomgång flera gånger?
Och när kan jag i så fall starta igen?

Ja det kan du och du kan starta direkt efter första omgången.

Tillsammans med din terapeut kommer du att få den information som behövs och vad som är lämplig behandlingstid och antal sessioner för just dig. Och när och om det är aktuellt med en till behandlingsomgång.

Hur snabbt efter en graviditet kan jag ta behandlingar?

Rekommendationen är att du börjar först efter efterkontrollen hos barnmorska (ca 8 veckor efter förlossning). Om du ammar kan det vara lämpligt att starta när du ammat klart.

Är alla kandidater för Verjù/Emerald-behandling?

Rent medicinskt är alla med BMI mellan 25-30 överviktiga. BMI 30-40 är Fetma klass 1 och BMI 40+ är Fetma klass 2.
Problematiken kan dock se annorlunda ut. En del har fettet över magen medans andra har sjukdomen lipödem – över höft och rumpa.
Även människor som inte har övervikt minskar måttet runt höft, rumpa och mage vid en Verjú/Emeraldbehandling. 

Vilka studier har gjorts?

Många!! 
Kliniska Studier

Hur länge har man använt Verjú/Emerald Laser?

Den har använts i studier sedan 2012 och har använts av praktiserande läkare sen 2014. Den senaste lasern, Emerald, med hela 10 laserstrålar släpptes i juli 2020 och finns i skrivande stund på 3 kliniker i europa 5 kliniker i USA.

Emeralds egna sidor      www.emeraldlaser.se     Instagram: @emerald_laser

Jo, grön laser fungerar givetvis även för din hund eller katt. Dock så utför vi inte behandlingar på djur under ordinarie kliniktider. Kontakta oss för konsultation och bokning.

Kvittot för Emerald behandling gäller för friskvård hos Benify!

This post is also available in: English