Intimblekning – finns det på riktigt?

Intimblekning

Många har hört talas om det men vad innebär intimblekning egentligen och vem gör ens det?

Intimblekning kom först på modet inom porrindustrin. Då benämnde man det analblekning då det framförallt var detta område man blekte. Idag är det lika vanligt att bleka hela intimområdet, insida lår, axiller och knän.

Intimblekning är oerhört populärt ute i världen. I vissa länder uppskattar man att mellan 60-80% av den vuxna befolkningen bleker sig. I Sverige har det funnits under många år men vi är fortfarande ganska få klinker som har kunskapen och utför denna behandling. 

Många känner sig obekväma om de har mörkare pigment på vissa delar av kroppen. I vissa fall beror detta på hormoner, en graviditet, friktion eller värme men det kan också vara medfött. Man ska vara medveten om att det är naturligt och att de allra flesta är mörkare i de intima områdena. 

Fungerar det verkligen?

Det fungerar för de allra flesta men för några fungerar det inte och hos vissa får man inte riktigt de resultat man önskar även om det ger en svag effekt. Om det fungerar för just dig går inte att svara på, du måste helt enkelt testa. Genom Intimblekning kan de flesta återställa hyperpigmenterade områden till ursprungsnyansen eller åtminstone så nära som möjligt.

Vem kan göra en intimblekning?

Blekning fungerar bäst vid, och är avsett för, pigmentförändringar. De som orsakas av hormoner, friktion, värme eller vitaminbrist är oftast lämpliga att behandla. Du måste vara minst 18 år, legitimation krävs alltid oavsett ålder. Du måste vara allmänt frisk. Huden på området måste vara hel och utan irritationer. Du som har hudtyp 6, den mörkaste hudtypen, kan inte bleka dig. Det ger ingen effekt. Du som har medfödda väldigt mörka pigment har också svårt att få effekt av en blekning. Du får absolut inte vara gravid, amma eller planera att bli gravid inom kort. Män får inte heller planera att bli förälder under behandlingsperioden och 3 månader därefter.

Nu erbjuder vi Andullation!

Andullation – Massage med vibration och infraröd värme

Andullationsmassagen är en massageterapi. Som terapi hör Andullation till kategorin “biofysikaliska” behandlingar. Med denna specifika och unika teknik appliceras orienterade och lågfrekventa vibrationer, samtidigt som deras amplitud och frekvens är stokastiskt modulerade. Det infraröda ljuset ger en djup värme, vilket ökar effekten av vibrationerna. När vibrationerna tränger in i huden stimuleras specifika sensoriska celler som känselkropparna Pacini och Meissner. Vibrationer och djupverkande infravärme ger även en stimulans som utvidgar blodkärlen och ger bättre blodcirkulation i respektive vävnad. Effekten är en avslappnad och skön värmekänsla.

Läs mer om Andullation och vad den kan göra för dig här!

Trött på intimrakning?

Vi lasrar intimt på både män och kvinnor!

Det finns flera sätt att bli av med hår intimt. Rakning, vaxning, epilering, diametri, hårborttagningskräm, IPL och laser. Här går vi igenom de olika alternativen.

Rakning intimt

Att raka sig intimt tar både tid och orsakar problem. Det är lätt att skära sig och huden blir irriterad. För att inte tala om hur svårt det kan vara att komma åt överallt. Ofta får man problem med inåtväxta hårstrån. Håren som växer här är så kallade terminalhår. De växer fort och har du rakat dig på morgonen så kan du ofta känna stubben redan till kvällen.

Vaxning intimt

Vaxning intimt görs oftast på salong. En väl utförd vaxning ger ett helt hårfritt resultat. Dock så håller det inte länge. Dessutom så måste du låta håret växa ut innan du kan göra en ny vaxning. Ofta orsakar vaxning inåtväxta hårstrån och irriterad hud. Vaxning gör ganska ont, speciellt de första gångerna.

Epilering, diatermi och kräm intimt

Epilering (håren rycks ut med maskin) och diametri (hårstråt dödas ett och ett med elektriska impulser) är väldigt ovanligt att det görs intimt. Båda alternativen gör ont och är överlag inga bra alternativ för detta område. Hårborttagningskräm fungerar för en del men rekommenderas inte för de känsligaste områdena. Det kan både svida och orsaka irritationer.

IPL intimt

IPL (kallas ibland laser vilket det inte är) är en lampa med diffust ljus som skjuts genom ett filter för att hetta upp och ta död på hårstråna. IPL gör ont och är sällan effektivt för hårborttagning.

ÄKTA laser intimt

ÄKTA laser finns i flera utföranden. Man arbetar med kristallbaserad Alexandrit eller elektronikbaserad Diod. Lasrarna använder ljus anpassat för att ge den effektivaste hårborttagningen, de benämns med Alexandrite 755nm Diod 808nm & Yag 1064nm. De allra senaste Diodlasrarna finns som trippellasrar. Dvs alla tre våglängder (nanometer för hårborttagning) i samma handenhet. Flera av de nya hårlasermaskinerna är utrustade med starka kylelement för en smärtfri behandling (vissa diodlasermaskiner gör tyvärr fortfarande ont). Allra effektivast för hårborttagning är den kristallbaserade Alexandritelasern. En vanlig alexandritelaser skjuter laserstrålen från lite avstånd och blåser luft för att kyla ner huden. Det kan tyvärr kännas en del speciellt intimt. Vi arbetar med den enda Alexandritelasern som har moveoteknik, Motus Ax från DEKA. Det är en alexandritelaser med svepande teknik vilket ger en i princip helt smärtfri och väldigt effektiv behandling.  En hårlaser tar död på de hårstrån som är i växtfasen. Därav att det behövs ett flertal behandlingar för att bli av med hårväxten. Vi erbjuder både Alexandritelaser och Trippel Diodlaser. En session med Motus Ax Alexandritelaser är en dyrare men ännu mer effektiv behandling än diodlaser och tar oftast längre tid att utföra.

Män intimt

Många män tar bort hår intimt med laser. Det kan vara enbart mellan skinkor och stjärten eller ansat fram. Vissa tar bort allt så kallat hollywood. Du väljer vad som passar dig. Denna typ av laser är inte farlig för de intima delarna och påverkar inte testiklarnas funktion. Hos oss kan du känna dig trygg och säker på att du får en professionell behandling. Vi har utfört hårborttagning med laser intimt på män under många år. Båda våra maskiner är utrustade med superkylning vilket gör att behandlingen inte gör ont. Läs mer om hårborttagning män specifikt.

Kvinnor intimt

Kvinnor tar ofta bort hår intimt med laser. Bikinilinje, brasilianskt eller hollywood. Det går bra att lasra även insidan av blygdläpparna. Menstruation är inget problem vid behandlingen om du använder tampong eller en menskopp. Hos oss kan du känna dig trygg och säker på att du får en professionell behandling. Vi har utfört hårborttagning med laser intimt på kvinnor under många år. Våra maskiner är utrustade med superkylning vilket gör att behandlingen inte gör ont. Läs mer om hårborttagning kvinnor specifikt.

Har du inte redan testat den populära elektromagnetiska träningstrenden?

Just nu har vi introduktionspris på EM-Träning där vi erbjuder hela 50% rabatt!

HIFEM – High Intensity Focused Electro Magnetic technology är en icke invasiv träningsmetod som används för att effektivt och skonsamt bygga muskler och bränna fett. 30 minuters behandling för mage motsvarar ca 5,5h träning eller 20.000 sit-ups. En behandling kan öka muskelmassan med 16% och bränna 19% fett på samma gång.

Gäller tom 30/10

Info till nya kunder från Lets Deal!

Vi välkomnar våra nya kunder från Lets Deal! Till dig som just köpt en deal kommer här lite information.

Boka tid via telefon eller direkt här på hemsidan under tidsbokning. Ni som har valt bröst, hel rygg eller hela ben, boka en timmes behandling. Ni som har valt helkropp, boka tre timmars behandling.

Kom ihåg att de områden du ska behandla ska vara rakade, helst 2 dgr innan. Ni får inte ha solat inom de närmsta två veckorna. Ni får inte vaxa, epilera, plocka eller bleka hårstråna. Allt om hårborttagning med laser finns att läsa sig till här på sidan. Har ni ytterligare frågor så maila gärna. Vi svarar i telefon i mån av tid.

Har du inte redan köpt en deal så hittar du dem här, gäller under hela jul & nyår dock begränsat antal. https://letsdeal.se/deal/7zs2tr2jep34